Background Image

Ledlampcentrale heeft een groot assortiment dimbare led lampen in verschillende uitvoeringen.

Klik hier om te bekijken!

Led lampen dimbaar

Wist je al dat led lampen tegenwoordig ook dimbaar zijn? Led lampen kunnen uitstekend gedimd worden. Bij Ledlampcentrale hebben we daarom zowel dimbare als niet dimbare lampen te koop. Onze dimbare ledlampen zijn te koop in vele uitvoeringen en kleuren: koel wit, neutraal wit en warmwit, maar ook andere kleurtjes. Daarbij horen verschillende fittingen, we bieden onder andere de E14 led dimbaar (14 mm) , de E27 led dimbaar (27mm) en verscheidene tussenmaten aan – grote en kleine fittingen dus. 

Al onze ledlampen, dimbaar en niet dimbaar, zijn van hoge kwaliteit. Om deze garantie aan onze kopers te kunnen geven verkopen wij alleen producten van A-merken, namelijk Philips en INTERLight. Ons zeer ruime assortiment bieden wij aan tegen gunstige prijzen. Kijk eens rustig rond in onze webshop voor de collectie en verschillende uitvoeringen. Mocht je hulp nodig bij het uitzoeken van de juiste dimbare led, laat het ons dan weten. We helpen je graag.

Waarom kiezen voor led?

Led verlichting heeft een aantal belangrijke voordelen ten opzichte van traditionele verlichting zoals halogeen lampen, gloeilampen en spaarlampen. Voordelen die zowel in jouw belang als in het algemeen van belang zijn.

Qua algemeen belang is de voornaamste reden om een led lamp aan te schaffen het feit dat deze lampen zeer milieuvriendelijk zijn. De CO2 uitstoot is maar liefst 85% minder en de lamp bevat – in tegenstelling tot een spaarlamp of TL buis – geen giftige stoffen en dampen.

Dat brengt ook meteen voordelen voor jou met zich mee. Het lage stroomverbruik in combinatie met de langere levensduur van de led betekent voor jou - naast lagere energierekeningen – dat de investering in de iets duurdere led daarmee snel is terugverdiend. Een led lamp gaat bovendien minder snel kapot, aangezien deze niet gevoelig is voor trillingen (dit in tegenstelling tot gloei- en halogeenlampen). De veiligheid kan ook de doorslag geven. Een led lamp zet minder van zijn energie om in warmte. Handen verbranden is er dus nooit meer bij! In het donker komen te zitten is voortaan ook verleden tijd. Een led lamp gaat tegen het einde van zijn levensduur langzaamaan minder licht geven. Voor de meeste mensen is de besparing dankzij de led lamp echter de reden om voor dit type te kiezen. 

Tip: door gebruik te maken van dimbare lampen bespaar je helemaal optimaal op jouw energieverbruik. Uiteraard blijft de kleur van het licht wel gelijk bij het dimmen van led lampen.

Dimmers voor led lampen

Hoe kan een led dimbaar zijn? Dat heeft te maken met de stroom die door de led lamp loopt. Hoe meer stroom, hoe meer licht. Hoe minder stroom, hoe meer het licht dus gedimd wordt. Deze eventuele dimbaarheid moet door bepaalde elektronica worden aangestuurd. Is jouw led dimbaar? Indien het niet meteen duidelijk op de verpakking of in de omschrijving staat, dan is jouw led waarschijnlijk niet dimbaar. Ga je dan namelijk toch te veel spanning op de led zetten, dan raakt deze overhit met als gevolg smelting en een kapotte led. Kies daarom altijd voor een dimmer.

Er zijn vele dimmers verkrijgbaar die speciaal voor led lampen gemaakt zijn, maar vaak hebben mensen al dimmers in huis die eerst voor ander soort lampen werden gebruikt. Niet al deze dimmers zijn helaas geschikt voor led lampen. Zo zijn dimmers met een hoog minimum vermogen van 50W of meer niet geschikt, de led lamp kan dan moeilijk starten en zou kunnen gaan knipperen. Andere dimmers, zoals een dimmer die eigenlijk bedoeld is voor een halogeen lamp, zullen de led lamp ook niet volledig kunnen dimmen. Een dimmer met een vermogen van minimaal 10 of 20W kan eventueel geschikt zijn, maar we raden het toch af. De kans is groot dat de dimmer gaat zoemen, de lampen gaan knipperen, trillen en uiteindelijk kapot gaan. Wil je jouw led lamp dimbaar hebben? Kies dan voor een speciale led dimmer om ongemakken te voorkomen.

Neem contact op

Wil je meer weten over onze dimbare led lampen of heb je advies nodig bij het aankopen van een dergelijke lamp? Neem gerust contact met ons op.                                                               

Ledlampcentrale is telefonisch bereikbaar op werkdagen op het telefoonnummer 040 – 2591062 en 24/7 per e-mail: info@ledlampcentrale.nl. Onze klantenservice staat je graag te woord bij al jouw vragen en opmerkingen!