LED lamp badkamer

Verlichting in de badkamer verdient extra aandacht. Het is namelijk in de meeste gevallen dé plek waar je je klaarmaakt voor een nieuwe dag - of juist ontspant na een lange, vermoeiende week. 

Prettig licht is dan onmisbaar. En omdat de badkamer nu eenmaal een ruimte is die vochtiger is dan de meeste andere plekken in huis, is het zaak om verlichting uit te zoeken die hier goed tegen bestand is. Lastig? Helemaal niet. Wij van Ledlampcentrale zullen het u uitleggen. 

Een LED lamp voor de badkamer is dan zo gevonden!

Waarom LED? Daarom LED!

LED verlichting zorgt niet alleen voor sfeer en een stijlvolle belichting van jouw badkamer, maar laat je bovendien meteen besparen op jouw energiefactuur. Een fijne en veilige vorm van verlichting – want onze LED lampen voor de badkamer zijn altijd vochtbestendig – en daarnaast ook nog eens tot maar liefst 80% zuiniger dan traditionele verlichtingsbronnen. Wat wens je nog meer? Je dacht dat LED lampen kil licht geven? Dan loop je toch echt achter de feiten aan! De ontwikkelingen zijn de laatste jaren zo hard gegaan dat er allerlei vormen en varianten zijn. Er is dus altijd een LED lamp die bij je past. Eentje die zelfs recht boven de douche geplaatst worden. 

En eentje die naar wens zelfs gedimd kan worden. Zo ben je ’s ochtends meteen wakker, maar heb je zachte verlichting wanneer je na een lange werkdag een ontspannende douche neemt. Het is allemaal mogelijk!

LED lampen voor de badkamer: let op de IP-waarde!

IP-waarde, wat is dat? IP staat voor ‘Ingress Protection’. De IP wordt aangeduid met een waarde die bestaat uit twee cijfers. Het eerste cijfer geeft de bescherming tegen het binnendringen van (scherpe) voorwerpen en stof weer. Het tweede cijfer geeft de bescherming tegen het binnendringen van water weer – uiterst belangrijk voor de badkamer! Dan luidt de volgende vraag natuurlijk: welke IP-waarde moet ik voor de badkamer kiezen? Om meer duidelijkheid te geven is het handig om de badkamer te verdelen in drie ‘zones’:

• Zone 1: de plekken die wat verder van de douche en/of het bad zijn en niet direct te maken krijgen met druppels, maar wel met condens. Een IP-waarde van IP21 is hier voldoende.

• Zone 2: deze plekken kunnen eventueel te maken krijgen met water en dus is een hogere beschermingsgraad benodigd. Kies voor een minimale IP-waarde van IP44.

• Zone 3: de zones in het bad of de douche zelf (of er recht boven). Logischerwijs moet de verlichting op deze plekken het beste bestand zijn tegen water. Kies voor een IP-waarde van IP67 (beschermd tegen onderdompelen in waarde). Houdt er tevens rekening mee dat je kunt werken met maximaal 12V om de veiligheid te kunnen garanderen!

Vind snel wat je zoekt bij Ledlampcentrale!

Snel de ideale LED lamp voor de badkamer vinden? In het hoofdmenu kiest je jouw soort ledlamp. Vervolgens kun je de selectie verder filteren door de IP-waarde van jouw keuze aan te klikken, evenals bijvoorbeeld de lichtkleur, dimbaarheid, prijs en/of kleurtemperatuur. 

Heb je toch nog vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice. We staan voor je klaar!

Contact opnemen


Badkamer LED lampen bij Ledlampcentrale.nl