Veelgestelde vragen

Waarom krijg ik een foutmelding bij het plaatsen van mijn eerste bestelling.

Mocht u als nieuwe klant een account aanmaken gebruik dan bijvoorkeur geen Hotmail emailadres. Deze en sommige andere .com emailadressen kunnen door ons shopsysteem worden geblokkeerd. Blijft u problemen ondervinden dan kunt u ons, uw bestelling per email toesturen. Wij zullen uw bestelling dan handmatig aanmaken. Hiervan ontvangt u een bevestiging per email.

Komt de lichtkleur van een LED Lamp overeen met die van een gloeilamp?

De kleur van een LED Lamp wordt weergegeven in graden Kelvin. Hoe lager het cijfer hoe warmer het licht, een lamp van 2200K geeft dus warmer licht dan een lamp van 3000K. De huidige generatie LED Lampen hebben over het algemeen een wat koudere lichtkleur (+/- 3000K) dan een ouderwetse gloeilamp (+/- 2700K). Op onze site geven wij per product aan wat de lichtkleur is.

Kan ik elke LED lamp dimmen?

Er zijn inmiddels LED lampen die dimbaar zijn met een normale dimmer. Een standaard LED lamp is niet te dimmen!
Een dimbare LED lamp heeft een minimale hoeveelheid stroom nodig om te branden. Gebruikt u een normale dimmer dan zal de LED lamp mogelijk pas gaan branden nadat u ongeveer 10% van de dimmer heeft openstaan.
Een standaard gloeilamp- of halogeendimmer zal vaak dimmen vanaf ongeveer 30 Watt. Het dimmen van bijvoorbeeld een 1 Watt LED lamp zal hierdoor wat minder goed werken. U krijgt een beter resultaat wanneer u gelijktijdig meerdere LED lampen dimt met deze dimmer.
De dimbare ledlampen zijn gemaakt voor een standaard dimmer. Gebruikt u een elektronische dimmer (bijvoorbeeld met een afstandbeding) dan bestaat er een kans dat er een conflit ontstaat tussen de elektronica in de LED lamp en uw dimmer. De lamp kan hierdoor niet of mindergoed dimbaar zijn.

Waarom blijft mijn LED lamp zachtjes branden, wanneer ik de schakelaar uit zet?

Er is altijd een beetje stroom lekkage in uw elektriciteitskabels. Rond deze kabels is dus een klein beetje stroom aanwezig. Dit noemt men inductie spanning.
Een ouderwetse gloeilamp heeft een behoorlijke hoeveelheid stroom nodig om aan te gaan. Een ledlamp heeft echter maar een klein beetje stroom nodig om te gaan branden. Door deze inductiespanning kan een LED lamp zachtjes blijven branden wanneer de schakellaar uit staat.
Vaak zal deze inductiespanning per lampaansluiting verschillen. Probeer daarom de LED lamp op een andere plek in uw huis te gebruiken. Mocht alles niet naar wens verlopen dan heeft u altijd de mogelijkheid om uw aankoop binnen 14 dagen naar ons retour te zenden.

Waarom gaat mijn LED lamp direct stuk?

Schakel altijd de stroom uit van de fitting waar u de LED lamp vervangt. Bij het indraaien van een lamp kan er in de fitting een korte stroom overslag plaats vinden. Een LED lamp is hiervoor wat gevoeliger dan een normale gloeilamp en kan direct doorbranden. Het is natuurlijk ook een heel stuk veiliger om een lamp te vervangen zonder stroom op de fitting.

Wat is een LED lamp

Meer informatie over LED lampen.